WordPress site

Undgå smerter, så du kan præstere til træning

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Alle, der træner seriøst og hårdt, ved, at det kræver dedikation og viljestyrke. Gode resultater kommer ikke af selv, og samtidig er man nødt til at passe på sin krop. Vi har lavet en guide til dig, så du kan komme bedst muligt igennem din træning uden at få for mange skavanker med på vejen.

Udstrækningsøvelser lindrer smerter

Hvis du sørger for at strække ud hver gang efter din træning, vil du blive noget mere smidig, hvilket kan gavne dig i din træning. Men du lindrer også smerter. Hævelser og inflammation kan komme under træning, men gode udstrækningsøvelser, der afspænder dine led og muskler, kan mindske dette.

Kinesiologitape

Kinesiologitape er en slags tape, som mange sportsudøvere benytter. Det hjælper på smerter og øger blodcirkulationen i kroppen. Mange sportsstjerner bruger også denne slags tape, da den ikke forhindrer bevægelse. Caroline Wozniacki og Lance Armstrong er set med kinesiologitape, og det har helt sikkert været med til at afhjælpe deres smerter under sportspræstationer. Ligesom udstrækning, så hjælper kinesiologitape også på hævelse og inflammation, der gør, at enhver sportsstjerne såvel som amatør præsterer bedre. Kinesiologitape er sportsligt anerkendt og giver atleter i næsten alle sportsgrene et forspring både på og udenfor banen. Døjer du med ømme led eller trætte muskler? Så vil kinesiologitape have en lindrende såvel som sportslig effekt på dig og din krop.

Massage

Udover at bruge kinesiologitape og lave udstrækninger kan du også booke en dybdemassage hos din nærmeste fysioterapeut. Her går fysioterapeuten grundigt til værks og masserer, strækker og trykker alle dine muskler. Du vil helt sikkert gå derfra med en mere smidig og let krop, som har færre smerter.

Har du i længere tid døjet med smerter et bestemt sted, er de ovennævnte ting ikke nødvendigvis nok. Her bør du også gå til en fysioterapeut, men ikke kun for massage. Få lokaliseret, hvad dine problemer helt præcist er, og få nogle øvelser til, hvordan du kan komme i topform igen – helt smertefrit.

Overvej en pause

Det er aldrig sundt at ligge helt stille, men det er heller ikke sundt at overbelaste kroppen med for meget træning. Nogle smerter kan være forsaget af, at man simpelhent har trænet for meget, og smerterne er i det tilfælde kroppens måde at sige stop på. Lyt til dig selv og de signaler, din krop giver dig. Har din krop brug for at restituere, er det vigtigt, at du giver den plads til det. Læg dig på sofaen med en god bog eller din yndlingsserie, og hav god samvittighed over, at din krop får den hvile, som den har haft brug for i noget tid.

Når du kommer ned i træningscentret igen og får motionsskoene på, vil du allerede her se, at du kommer til at præstere meget bedre. En pause kan også føre til, at du kan blive inspireret til nye træningsmetoder. Når man gør det samme i et stykke tid, kan man gå død i det. At få det hele på afstand kan give plads til, at man får blod på tanden til at udvikle sig på ny både sports- og motionsmæssigt.

Comments are closed.