WordPress site

10 gode råd til, hvordan du kan få overskud til at træne

Det kan være rigtig svært at finde overskud til at træne i en travl hverdag, hvor der er rigtig mange andre ting end træning at se til. Ikke desto mindre er det dog en rigtig god ide at prioritere træningen. Træningen kan nemlig være med til at give dig mere energi til at klare de hårde hverdage. Faktisk oplever mange, at træning, med tiden, bliver et slags pusterum fra hverdagens strabadser. Herunder kan du finde 10 gode råd til, hvordan du kan finde overskud til at træne i hverdagen.

Spis varieret

Hvis du vil have overskud til at træne, skal du have energi. Derfor er det også rigtigt vigtigt, at du spiser herefter. Din krop skal have noget energi, den kan forbrænde. Derfor skal du huske at spise varieret og få de næringsstoffer, din krop har brug for, hvis du vil have overskud til at træne.

Hold dit blodsukker stabilt

Ligeledes er det vigtigt, at du husker at holde dit blodsukker stabilt. Hvis dit blodsukker svinger meget, vil du opleve, at du bliver træt og ugidelig – måske kan du ligefrem blive dårlig. Et stabilt blodsukker er altså vigtigt, hvis du vil have overskud til at træne.

Sov godt

Søvnen er en af de helt elementære ting, der gør, at vi kan hænge sammen. Derfor er det også vigtigt, at du sover godt om natten. Hvis du har problemer med at sove godt, kan det skyldes din seng. Gode topmadrasser kan afhjælpe problemet på en forholdsvis billig måde. Topmadrasser er ikke nødvendigvis løsningen på en god søvnrytme – men det kan være med til at forbedre din søvn. Læs mereom topmadrasser, hvis du vil vide mere.

Læg telefonen fra dig

En af hemmelighederne bag en god nattesøvn er, at man ikke bruger sine elektriske apparater, der udsender lys, lige før sengetid. Derfor skal du sørge for, at du ikke bruger al din tid med at kigge på telefonen – den kan nemlig være en energisluger.

Pas på med alkoholen

For meget alkohol og rygning kan være med til at sænke energiniveauet og overskuddet betragteligt. Derfor er det også en rigtig god ide, at du skærer ned på både alkohol og rygning, hvis du ønsker at få mere overskud til at træne.

Lidt motion er bedre end ingen motion

Når du skal finde overskuddet frem, er det vigtigt, at du husker, at lidt motion er bedre end ingen motion. Hvis du har overskud til at lave en smule motion, skal du altså bare gøre det. Når du kommer i gang, kan det være, du får overskud til mere. Det gælder om at få startet, mens lysten er der – også selvom lysten kun er der en lille smule.

Hold de pauser, du har brug for

Tænk på dig selv og din krop som et genopladeligt batteri. Et batteri kan bruges op, men før, at det kan bruges mere, skal det lades op. Det skal du også. Derfor skal du holde pauser, når du har brug for det. På den måde kan du være med til at give en krop det overskud, den har brug for.

Drik vand – og masser af det

Hvis du ikke drikker nok væske, bliver du træt. Når du træner, skal du have mere væske end normalt. Derfor skal du sørge for at drikke godt med vand i løbet af dagen, hvis du vil have overskud til træning.

Få luft

Frisk luft kan være med til at give energi og overskud. Derfor er det også en god ide at huske at komme udenfor og nyde den friske luft. Måske kan det endda være en ide at rykke træningen udenfor.

Sørg for, at psyken har det godt

Hvis du har det godt psykisk, vil du også have mere overskud. Derfor skal du sørge for, at det mentale er i orden, hvis du vil finde dit forsvundne overskud.

Comments are closed.