WordPress site

3 tips til efterårshygge med børnene

Dette indhold er sponsoreret.

Kender du det? Klokken er fire om eftermiddagen. Det er blevet mørkt udenfor, og børnene keder sig. De plager om iPad og snacks, og du gransker desperat din hjerne for idéer til, hvad I kan lave.

Det er vist et scenarie, de fleste børnefamilier kender – især om efteråret og vinteren. For når eftermiddagene bliver mørkere og koldere, og I ikke længere kan bruge haven eller naturen, som I plejer, så kan det være svært at finde på aktiviteter. Vi hjælper dig godt på vej med tre hyggelige tips til efterårshygge for hele familien.

Lav kastanjedyr

I hverdagene kan det være svært at nå i skoven efter kastanjer, så afsæt i stedet en weekenddag til at jagte områdets bedste kastanjetræer. Pak de mindste ind i varmt, økologisk babytøj fra inderst til yderst og så afsted efter de gyldenbrune skatte.

Når I så står midt i en kold og mørk eftermiddag, så find de indsamlede kastanjer frem. I kan lave alverdens sjove skabninger og kreationer af kastanjer. I kan lave kastanjedyr, I kan tegne på dem, lave kastanje-uroer, trække dem på snor eller endda riste og spise dem.

Børnene vil nyde at forvandle de smukke, blanke kastanjer, og der er ikke noget bedre end at være sammen om en kreativ aktivitet.

Bag sjove kager

Det er dejligt at være sammen i køkkenet – og især hvis slutresultatet smager godt.

I kan for eksempel bikse en lækker kagedej sammen og bage den i kageforme-dyr. De fleste børn elsker at være med til at udstikke småkagedej med kageforme eller prøvesmage dejen, mens ingen kigger.

Når jeres kager formet som dyr er færdige, så sæt jer sammen, og smag på sagerne – måske endda med en kop varm kakao ved siden af. Og vupti – så er eftermiddagen blevet både hyggelig, velsmagende og fuld af nærvær.

Skær et græskar

Efteråret er også halloween. De flotte græskar er en skøn farvebombe til den brune efterårshave, og du og børnene kan sagtens bruge en eller flere eftermiddage på at skære jeres helt egne græskar.

Find nogle gode knive frem, en ske til udhuling, og læg en voksdug på bordet, og så er det bare at udhule og skære i græskaret. Skal ansigtsgrimassen være uhyggelig, skør eller glad? I kan gøre, som I vil.

Og husk – smid endelig ikke græskarfyldet i skraldespanden. Det kan blive til lækre græskarmuffins eller en dampende varm græskarsuppe.

Comments are closed.