WordPress site

Derfor er træning godt for både psyken og fysikken

Det er bestemt ikke for sjov, at flere og flere vælger at hoppe i træningstøjet og smutte i fitnesscentret eller tage en løbetur i skoven. Det gør dig nemlig ikke kun flottere i spejlet at komme i god form, men giver dig også en lang række andre fordele i din hverdag. Det kan du læse meget mere om i denne blog.

Hvis du har en presset hverdag, hvor det kan være svært at finde overskud til alt det sjove, og hvor du ofte mangler energi, så kan det sagtens skyldes, at du ikke får nok motion. Selvom det kan være et punkt, som kan blive nedprioriteret, når alt det praktiske står forrest i køen, så er det noget, som man gør klogt i at sætte tid af til.

Der er nemlig rigtig mange positive konsekvenser ved at træne og leve sundt. Det har nemlig en påvirkning på både fysik og psyke, hvis kroppen er i balance og i god form.

Mere overskud

Et af de bedste argumenter for at komme afsted til træning er, at det kan give et øget overskud i hverdagen. Mangler man energi, når tingene hober sig op, kan det gøre en stor forskel, hvis man får mulighed for at få brugt kroppen og presse sig selv. De fleste kender nok følelsen af at have det godt med sig selv, når træningen er overstået, og det er altså noget, som forplanter sig til resten af døgnets timer.

Det kan eksempelvis betyde, at du bliver skarpere på dit job, og at du pludselig er i stand til at overskue udfordringer, før de bliver uoverskuelige.

Bedre til at slappe af

Når du kommer i god form, vil du også opleve, at du bliver bedre til at slappe af. Kroppen kommer nemlig i bedre balance, og du vil føle dig mere tilpas, hvis du får dyrket en passende mængde motion. Har du haft svært ved at sove, kan træning betyde, at du bliver bedre til at falde helt ned i gear, når du ønsker det, og det kan blive en stor gevinst for dig og dem omkring dig.

Få styr på tankerne

Motion er også noget, som giver dig mulighed for at koble af og få styr på de ting, du går og tænker på. Hvis du har mange bolde i luften, og du har svært ved at samle tankerne, kan det give et afbræk at løbe en tur eller tage i fitnesscentret. Her kan du fokusere på din træning, og du vil opleve, at du nemmere kan overskue dine eventuelle bekymringer efterfølgende.

Øget selvtillid

Forskning viser også, at selvtilliden forbedres, hvis man kommer i god form. Det betyder, at man kan bruge sine succesoplevelser med træningen i andre dele af livet, hvor man oplever, at man får en større tro på sig selv. Det kan være på jobbet, sammen med vennerne eller i andre sammenhænge.

Nå dine mål

Det er næppe en hemmelighed for mange, at mennesker elsker at sætte sig nogle mål, som de gerne vil opnå. Træningen er et oplagt sted at give sig selv nogle udfordringer, som man kan arbejde for at nå og komme i mål med. Det er oplagt, fordi der altid vil være nye muligheder og områder, hvor man kan forbedre sig, hvis man ønsker det.

Det kan eksempelvis handle om, at man gerne vil gennemføre et halvmaraton, eller at man vil have en muskelmasse på et bestemt procentantal. Disse mål er håndgribelige, fordi man altid kan holde øje med, hvor langt man er nået.

Comments are closed.