WordPress site

Skab en aktiv hverdag sammen med familien

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Jo yngre man er, jo lettere er det at tilegne sig sunde vaner, der hænger ved. Derfor er det en god idé som forælder at sørge for, at sine børn vokser op i en sund og aktiv hverdag, der indeholder rigeligt med bevægelse, god kost og motion. Når børnene vokser op i en sund hverdag, vil det være med til at holde dem raske og forebygge en lang række sygdomme, der ellers kan opstå i voksenlivet. Sørg derfor for at slukke for fjernsynet i ny og næ og lav i stedet noget aktivt sammen som familie. Her i artiklen kan du finde inspiration til, hvordan du skaber en sund og aktiv hverdag for hele familien.

Sund kost

Så længe det er dig som forælder, der bestemmer, hvad der skal på spisebordet i løbet af ugen, er det dit job at sørge for, at dine børn spiser en sund og varieret kost. Jo tidligere de lærer, at det er vigtigt med denne type kost, jo større er chancen for, at de bliver ved med at leve sundt, selv efter at de er flyttet hjemmefra. Sørg derfor for, at noget som grøntsager er en fast bestanddel af madpakker og aftensmaden, og at usunde sager ikke er noget, der skal spises i hverdagen.

Tag ud i naturen

Det bedste sted at få motion sammen som familie er udenfor. En tur i skoven er næsten altid et hit, eftersom der her er gode muligheder for at gå, løbe og lege. Naturen er en stor naturlig legeplads, så lad endelig børnene klatre i træerne og balancere rundt på væltede træstammer. Skoven ændrer sig året rundt, og den giver derfor anledning til nye former for leg og aktiviteter, alt efter hvilken årstid det er. Rigtig mange større skove har også menneskeskabte naturlegepladser. Disse områder er også gode at tage til som familie. Pak en kurv med mad og nyd denne efter en omgang sjov og aktiv leg.

Udenfor har du også muligheden for at spille bold, lege gemmeleg, fangeleg, hinke, sjippe mv. sammen med børnene, uanset om det er i haven eller i parken. De fleste byer har også legepladser, hvor I kan tage hen og more jer. Tag børnene med ud for at gå eller cykle ture på daglig plan. Til sidst vil det blive en integreret del af deres og jeres hverdag.

Aktiviteter i fællesskab

Sørg for at lave aktiviteter i fællesskab. Det kunne blandt andet være at tage i svømmehallen sammen. De fleste børn synes, at det er sjovt at lege i svømmehallen, og de fleste voksne nyder det faktisk også. At tage i svømmehallen virker ofte mere som leg end egentlig motion, men en tur i svømmehallen kan være mindst lige så god som en gåtur med børnene.

I kan også vælge at melde jer til sport, hvor der er hold for både børn og voksne. På den måde vil I også have nogle fælles ting at snakke om ved middagsbordet. De aktiviteter, I laver sammen, behøver dog ikke være en egentlig sport. Det kan også være noget som en pudekamp, eller det at I danser rundt til sjov musik i stuen. Vigtigst af alt handler det om, at I skal have det sjovt sammen, når I er aktive sammen. Det må endeligt ikke blive til en sur pligt for nogen af jer.

Comments are closed.