WordPress site

Fem gode råd til din styrketræning

Vil du gerne være klogere på, hvordan du optimerer din styrketræning, så du opnår de bedste resultater? Rigtig mange har et ønske om en sund livsstil, men de ved ikke nok om, hvordan kroppen reagerer, og hvordan man træner bedst. Derfor får du i denne blog nogle råd til, hvad du skal fokusere på.

Sundhedsbølgen intensiveres fortsat for hvert år, og flere og flere, også danskere, ønsker at blive sundere og leve mere ”rigtigt”. Det er som udgangspunkt en positiv tendens, som også gør, er vi har det bedre og bedre. Der er dog også mange, som træner en masse, men som ikke ved, hvordan de gør det bedst. Det betyder, at de bruger en masse tid på noget, de sagtens kunne optimere. Er du en af dem, eller er du i tvivl, om du er, så kommer her fem råd til, hvad du skal fokusere på, når du styrketræner.

Lær kroppen at kende

Når du begynder at styrketræne, er det virkelig vigtigt, at du lærer din krop bedst muligt at kende. Derfor skal du heller ikke bare kaste dig ud i de tungeste maskiner, som du endnu ikke er klar til at håndtere. Det skyldes selvfølgelig, at det kan være farligt at træne forkert, men det giver også langt bedre resultater, hvis du starter langsomt ud og træner i det tempo, din krop er klar til. Hvis du aldrig har trænet isoleret i bestemte muskelgrupper, kræver det selvfølgelig en tilvænningsperiode, før du kan gå videre.

Find ud af, hvad du vil

Der er mange måder at træne på, og det handler i princippet om, hvad du gerne vil opnå. Nogle ønsker at tabe vægt, og så skal de fokusere på, at de forbrænder flere kalorier, end de indtager. Det betyder ikke nødvendigvis, at de kun skal dyrke cardio-motion, for det kan også sagtens forbrænde at styrketræne. Det handler dog om, at man holder øje med, at man ligger i et såkaldt kalorieunderskud, så man taber sig i stedet for at tage på. Vil du gerne tage på i vægt og øge din muskelmasse, skal du selvfølgelig ligge i et kalorieoverskud.

Der er også mange, som bare gerne vil have en mere fit krop, og som gerne vil strammes op og have omdannet noget fedt til muskelmasse. Er det tilfældet, skal du typisk sørge for at variere din træning mellem cardio og styrketræning, og så skal du tilpasse din kost, så du giver din krop noget at lave muskler af. Det betyder, at du skal spise proteinholdig mad, men du skal selvfølgelig også huske dine kulhydrater, så du har noget energi.

Få styr på teknikken

Når man styrketræner, kan man ikke teknikken med det samme, og det kan tage lidt tid, før man bliver god til den. Det er præcis ligesom, når du starter på andre sportsgrene, og det er helt okay at bruge nogle gange på at komme ind i tingene. Selvom du føler, at du løfter meget lav vægt, så er det bedre end at løfte tungt med den forkerte teknik. Det kan nemlig gøre dig skæv i kroppen, og du kan løbe ind i skader, så du alligevel må starte forfra igen.

Spørg andre

Det er aldrig en skam at spørge, og styrketræning handler også om at lære hele tiden. Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver en øvelse rigtigt, så spørg andre i centret, som med garanti gerne vil hjælpe dig, hvis de kan.

Comments are closed.