WordPress site

Forny din have, og gør den til en træningsplads

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de hjemmesider der linkes til.

Måske du længe har overvejet at rykke træningen ud i din egen have – måske især efter, at corona har gjort det besværligt og trægt at træne nede i det lokale fitnesscenter – så har du muligheden for at gøre det nu – for vind og vejr skal vel ikke stoppe en rigtig sportsudøver?

Med rullegræs kan du få et flot og behageligt terræn at boltre dig på. For en hård flade kan nemlig skade dine led, når du laver øvelser, men med blødt græs burde der ikke været risiko for at gøre skade på dig selv eller dine led.

Sådan lægger du nemmest rullegræs ud i din have

Måske du tænker, at det lyder som en stor og besværlig opgave: at lægge rullegræs. Men du skal se på det som en udfordring og gratis motion, for det er nemlig ikke bare ligetil. Her kommer der tre regler, som du skal overholde, når du lægger rullegræs i din have:

  1. Først skal dit areal jævnes. Det vil sige, at hvis der er ujævnheder på det sted, hvor du gerne vil have, at rullegræsset skal være, så skal du jævne det, til det hele er lige. Du kan nemlig ikke lægge rullegræs ud på ujævn jord, da du vil få et grimt og ulige resultat – der i øvrigt heller ikke er til at træne på. Hvis du lægger dit græs ved siden af et areal med fliser, så skal du jævne jorden, indtil den er 2-3 centimeter lavere end fliserne.
  2. Når du lægger rullegræsset, skal du sørge for, at du lægger det forskudt – i forbandt – og det må aldrig ligge dobbelt.
  3. Hvis der alligevel skulle være overlap eller kanter, der er for lange, så skal de skæres til. Dette gør du nemmest med en hobbykniv eller en spade.
  4. Herefter skal dit rullegræs tromles, så du er sikker på, at det ligger, hvor det skal – og så skal det vandes straks efter. Her må du gerne give det hele armen med vandslangen – hellere vande lidt for meget end lidt for lidt.
  5. I de første 14 dage skal græsset vandes hver dag, så græsset udvikler rødder hurtigst muligt. Derudover må du helst heller ikke betræde det i de første par uger, så udetræningen må vente indtil da.

Vælg de rigtig bukser, når du skal lægge rullegræs

Ikke alt tøj er smart at lave havearbejde i – men et par militærbukser er altid en god ide. De kommer som regel i mørke farver, hvor jord og mudder ikke ses. Derudover fås de i god kvalitet, og som regel med lommer, hvor der er plads til en hobbykniv, når du skal skære græsset til.

Comments are closed.