WordPress site

Guide: Så stort et ansvar har du som hundeejer

Som hundeejer har man utrolig mange ting, man skal være opmærksom på. For selvom det måske virker ret overskueligt at skulle holde styr på en lille hund, er det ofte en større opgave, end man lige skulle tro.

Men der er også umenneskelige store glæder forbundet med at dele sine oplevelser med en hund, der uagtet svigt og dårlige vaner elsker sin ejer overalt på jorden. Og hvis man gerne vil have den kærlighed, der selv i en kæreste kan være svær at få nogle gange, bør man bestemt overveje, om ikke man skulle anskaffe sig en hund i hjemmet.

Dog er der også mange forpligtelser, man som hundeejer skal være opmærksom på. Og selvom det måske virker uskyldigt at skulle opdrage og passe en hund, har man et samtidig et ret stort ansvar for, at den opfører sig ordentligt og ikke volder andre skade af nogen art.

I artiklen her finder du nogle simple – men alligevel utrolig vigtige – råd og tips til, hvad man som hundeejer med fordel kan krydse af sin to-do-liste. For selvom de virker uskyldige og næste overdramatiserede, er de forholdsregler, man ville ønske, man havde taget til sig, når uheldet er ude.

Husk hundetegn – så sikrer du at den altid finder hjem

Et hundetegn er en lille metalplade, hvorpå man har mulighed for at indgravere sine oplysninger, hvis hunden en dag skulle løbe hjemmefra eller af en eller anden årsag blive væk. Og selvom det måske virker uvirkeligt, at en hund skulle blive væk fra sin ejer, er det unægtelig mange hundeejere tidligere, der har været glade for, at de har haft hundetegn på deres hund.

For i sidste ende er en hund også bare et dyr, der på præcis samme måde som med mennesker eller andre dyr har det med at være nysgerrig. Og er man pludselig uopmærksom i et øjeblik, hvor hunden ikke har været spændt fast, kan den hurtig være helt ude af syne – og så ville det altså være rart, hvis man havde hundetegn på, så dem, der finder hunden, kan spore sig tilbage til ejeren.

Husk køreboks, der kan fastspændes

Førhen var det ikke lovpligtigt, at man ved transport af hund havde en fastspændt boks i bilen, hvor hunden kunne være i. Men i dag er reglerne blevet skærpet, og har man ikke en hundeboks fastmonteret, risikere man at blive pålagt en bøde.

Begrundelsen for, at man skal have en hundeboks med, er, at hunden på lige fod som mennesker skal være ”spændt fast” under kørsel. Og hvorfor skulle det også være anderledes, bare fordi det omhandler en hund og ikke et menneske. For selvom en hund måske ikke i juridisk forstand er af samme følsomme værdi som et menneske, kan den jo stadigvæk volde mindst lige så stor skade i forbindelse med et uheld – og så virker det også bare moralsk korrekt, at den skal sikres på samme vis som vi mennesker.

Comments are closed.