WordPress site

Guide: Sådan sikrer du, at du får nok zink i din kost

Der er en del forskellige mineraler og vitaminer, som er vigtige for din krop. Det er generelt vigtigt at være sikker på, at man spiser en sund og varieret kost, så man får de næringsstoffer, man har brug for. Et af de mineraler, som er vigtige for kroppens funktion, er zink, og du kan læse denne artikel for at få et par råd til, hvordan du sikrer, at du får nok af det.

Spis dig til nok mineral med de rigtige fødevarer

Der er nogle fødevarer, hvor det er lettere end ellers for kroppen at optage det vigtige mineral. Det er generelt sådan, at det optages bedst i kroppen, når du indtager proteinrige animalske fødevarer, herunder:

  • Kød

  • Skaldyr og fisk af forskellig art

  • Mælk, ost og lignende mejeriprodukter

Andre fødevarer, for eksempel nødder, indeholder også et stort indhold af mineralet, men det er ikke lige så nemt for kroppen af optage det derigennem.

Overvej at tilføje kosttilskud

Hvis du føler, at du gerne vil sikre dig, at du får nok af mineralet, har du også mulighed for at tage et kosttilskud. Zink er et nødvendigt mineral for din krop, hvorfor der også er udviklet supplementer, som kan hjælpe dig til at få indtaget det. Det er i den forbindelse vigtigt at pointere, at det udelukkende er et tilskud til din kost, som altså fungerer som et supplement, og derfor ikke kan stå alene, hvorfor en varieret kost fortsat er afgørende.

Gode råd i forbindelse kosttilskud

Generelt er det sådan, at de fleste i Danmark ikke er i underskud af mineralet, men der er visse situationer, som kan udløse en mangel på det. Samtidig bør man ikke kunne få for meget, hvis man kun får det via sin kost – men hvis du tager kosttilskud, bør du kun tage den mængde, som er anbefalet.

Comments are closed.