WordPress site

Hjælp dine medarbejdere til en sundere livsstil

Følgende artikler er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til i artiklen.

Lavere sygefravær, højere produktivitet, gladere medarbejdere. Der er mange grunde til, hvorfor det er på sin plads at gøre noget godt for sine medarbejdere. Der er lige så mange grunde til, hvorfor det er godt at gøre det nemmere for dine medarbejdere at have en sund livsstil; tingene hænger nemlig rigtig meget sammen.

Hvis du hjælper dine medarbejdere til en sundere livsstil ved at gøre din arbejdsplads til en sundere arbejdsplads, vil du opleve, at dine medarbejdere bliver gladere, sundere, mere produktive og mere motiverede. Men hvordan kan du så hjælpe dine medarbejdere til den sundere livsstil, spørger du måske. Det kan du på flere forskellige måder, hvilket du kan læse mere om herunder. Herunder får du nemlig nogle gode tips til, hvordan du kan skabe en sundere arbejdsplads og dermed nogle sundere medarbejdere.

Firmafrugt og frokostordning

En del af det at leve et sundt liv handler om kosten. Derfor kan du altså også fokusere på, at dine medarbejdere får en sund og nærende kost, hver dag de er på arbejde. Du kan blandt andet sørge for, at der er en sund frokostordning, som medarbejderne kan benytte. Du kan også med fordel indføre firmafrugt. Frugtordninger i firmaer er gode, fordi de giver medarbejderne mulighed for at spise et stykke frugt frem for en chokoladebar, når lækkersulten og sukkertrangen melder sig. Du kan få mange forskellige frugtkasser med årstidens frugt i frugtkassen. Du kan blandt andet finde både almindelige og økologiske frugtkasser, der begge bugner af frisk frugt fra årstiden.

Sørg for, at dine medarbejdere bevæger sig

Bevægelse er en anden vigtig del af at leve sundt. Derfor kan du også sørge for, at dine medarbejdere får bevæget sig hver dag. Dette punkt er måske især relevant, hvis dine medarbejdere har et stillesiddende arbejde uden meget bevægelse. Hvis dette er tilfældet, vil dine medarbejdere nemlig unægteligt og selvfølgeligt have svært ved at få bevæget sig i løbet af dagen. Du kan med fordel lave nogle pauser i løbet af dagen, der er beregnet til bevægelse. I disse pauser kan du indføre forskellige former for bevægelse, eksempelvis en lille gåtur.

Den øgede bevægelse vil ikke kun gavne dine medarbejderes sundhed, den vil også gavne humøret og produktiviteten på arbejdspladsen. Hvis du ikke har mulighed for at indføre deciderede pauser, der er beregnet til bevægelse, kan du stille nogle andre redskaber til rådighed. Du kan for eksempel sørge for, at dine medarbejdere kan hæve deres borde, således at de kan stille sig op og arbejde. Du kan også sørge for, at der er nogle store yogabolde, de kan sidde på ved skrivebordet. Det giver nemlig også bevægelse og styrker ryggen.

Hvis du vil hjælpe dine medarbejdere til at leve sundere og skabe en sundere arbejdsplads, kan du med fordel spørge dine medarbejdere til råds. Måske har de nogle gode ideer eller forslag til, hvordan det kan gøres.

Comments are closed.