WordPress site

Hold øje med, om du når i mål med din træning

Dette indlæg er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Det er vigtigt for motivationen til at træne, at man har en idé om, om man rykker sig og nærmer sig sine mål. Manglende resultater er nemlig en af de hyppigste årsager til, at mange dropper træningen og de gode vaner, fordi man ikke har oplevelsen af, at det er besværet værd, når resultaterne udebliver. Netop derfor er det også en god idé at være opmærksom på, om man opnår resultater med sin træning.

Vægt er et nøgleord

For langt de fleste spiller vægten en central rolle, når de går i gang med træning. Nogle ønsker at tabe sig, mens andre ønsker at tage på i muskelmasse. Derfor er det også en fordel, at du finder en god og præcis vægt, så du kan følge din udvikling.

Det er dog ikke kun din egen vægt, der spiller en rolle. Kosten er nemlig en meget essentiel faktor, når du gerne vil se resultater med din træning. Det gælder uanset om dit mål er vægttab eller øget styrke og muskelmasse. Den rette kost sørger også for, at du altid har godt med energi til træningen.

Der findes et hav af madplaner og anbefalinger, som du med fordel kan følge for at få mest ud af din træning. Fælles for dem er, at du i større eller mindre grad tracker din mad. I dag findes der mange gode og smarte digitalvægte på markedet, og det kan sagtens betale sig at investere i en god digitalvægt, så du får de helt rette næringsstoffer i forbindelse med din træning.

Tag billeder og mål

Det er også en god idé løbende at tage billeder. Tag nogle billeder af dig selv forfra, bagfra og fra siderne. Det kan virke grænseoverskridende, men du behøver ikke at vise billederne til nogen. Du kan bruge billederne til at sammenligne dine resultater.

Nogle gange kan man nemlig blive resultatblind, fordi man ser sig selv i spejlet hver dag og derfor ikke ser resultaterne lige så tydeligt. Med billederne bliver resultaterne derfor ofte tydeligere og mere synlige for dig.

Du kan også med fordel vælge nogle områder på din krop, som du måler med et målebånd en gang om måneden. Mål for eksempel omkredsen på dine overarme, dit taljemål, omkredsen på dine lår og numse. Et målebånd lyver ikke, og det er et meget håndgribeligt værktøj til at holde øje med, om du er på vej i mål med nogle af de resultater, du stiler efter. 

Når du hele tiden kan se fremskridt med din træning, giver det blod på tanden, og samtidig er resultaterne en indikator for, om noget skal ændres og justeres, eller om du er på rette vej og gør det helt rigtige.

Comments are closed.