WordPress site

Kom i gang med at lave sund mad i køkkenet

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med den eller de hjemmesider, der linkes til

Morgenmad og aftensmad. To måltider med uendeligt mange muligheder i forhold til type og indhold. Måltider med stor effekt på vores daglige liv og trivsel. At lave sund og varieret kost kan være krævende, når tiden er knap i hverdagen. Fast food bliver ofte en løsning på problemerne i de mest pressede situationer. Nemme retter med mange kulhydrater er på samme måde en synder i mange af vores individuelle menukort. Føler du dig også fanget af manglende tid til at forberede ordentlig morgen- eller aftensmad? Har du behov for viden og motivation til at lave mere sund mad?

Mange af os drømmer om en sundere livsstil. At træne er en vigtig grundsøjle til sundhed og er med til at styrke vores krops udtryk i andres øjne. Løbe- og styrketræning gør os i bedre form. Det er centralt i forhold til at øge vores fysiske styrke, så vi kan modstå flere af tilværelsens fysiske prøver. Som f.eks. at cykle til og fra arbejde, at dyrke sport i fritiden og håndtere stress. Det kan virke logisk at give sig selv en belønning for hård fysisk træning i form af en burger med pomfritter. At spise junkfood er måske en godbid for at løfte tungt på vægten – men bliver aldrig en belønning for dig med ønsket om en sund livsstil.

Kosten er alfa og omega for den sunde livsstil

Kosten er nemlig en lige så vigtig grundsøjle i vores stræben efter sund livsstil. Ønsker vi en sund og aktiv tilværelse, så skal kosten også være på plads. Det betyder større fokus på vitaminer og proteiner i vores mad fra køkkenet. At købe rigtigt ind i supermarkedet ved at bruge et par minutter længere i frugt- og grøntafdelingen. Det er et af de første skridt. Opskrifterne på sund mad er i overflod på internettet – tilgængelige for alle. Har vi på den anden side ikke værktøjerne i køkkenet til andet end at koge spaghetti, så gør dig selv en tjeneste, og anskaf dig det nødvendige udstyr.

I forhold til nødvendigt udstyr til at lave basale sunde retter, så kan blenderen anbefales. Et værktøj, der har en generel tilknytning til at producere sunde drikke eller juices. Du bestemmer selv, hvilke typer grøntsager og frugter, der skal blendes til en sund drikkelse ved morgenbordet. En vitamin-bombe, der starter din dag på den bedste måde.

Udover den store blender på køkkenbordet, så kan du måske have brug for en mindre model til dit køkken. Stavblenderen er her et glimrende bud på én mere handy-blender. Stavblenderen er f.eks. genial til at lave gode grøntsagssupper. Produktet kommer i mange former og prisklasser – se bl.a. denne stavblender test for at finde den rette til dit køkken. Blenderen hjælper med at aflaste din arbejdsbyrde i forbindelse med at lave sund mad. At skære og mose grøntsager er, hvad den er bedst til, så du ikke skal gøre det tunge arbejde. Et godt starter-værktøj til at gøre din hverdag sundere.

Start derfor i dag på den nemme måde – det kræver kun, at vi kigger os bedre omkring i frugt- og grøntafdelingen. Herefter klarer vores blender eller andre simple værktøjer resten. Sund mad er inden for rækkevidde – ræk ud.

Comments are closed.