WordPress site

Sådan holder du ferie med fokus på motion og sundhed

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Når vi rammer sæsonen for ferie, kan det være svært at holde fast i alle de gode vaner og rutiner, som ellers præger vores hverdag. Så bliver der drukket lidt ekstra farverige drinks, spist en ekstra is eller to og daset ved poolen. Men der er ingen grund til at smide de gode motionsvaner overbord. Heller ikke når du holder ferie.

I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du let kan snige lidt motion ind i din ferie.

Tag cyklen eller gå

En god måde, hvorpå man kan få mere motion ind i ens ferie, er ved at gøre det til en del af oplevelserne. I stedet for at tage offentlig transport eller en taxa, så lej cykler eller gå rundt til de forskellige destinationer.

Det kan være hårdt at gå rundt længe, hvis man eksempelvis går rundt i et par sandaler. Så det er ikke uden betydning, hvilket fodtøj man vælger at tage på. Så invester i et par gode sko med masser af støtte. Så kan du sagtens komme op på 15-20.000 daglige skridt på din ferie uden at mærke synderligt til det.

Træn ude eller inde uanset vejr

Hvis man eksempelvis holder campingferie i Danmark, skal man være forberedt på lidt ustadigt vejr, der kan lægge en dæmper på morskaben. Og nej, det er ikke ligefrem let at lave en god omgang træning, hvis man befinder sig indenfor i en trang campingvogn. Men det er der heldigvis råd for.

For med en markise til campingvogn har du de perfekte omgivelser til at dyrke motion – også selvom det øser ned udenfor. Du kan eksempelvis følge et motionsprogram på en app på din mobil, eller du kan bruge din cykel som motionscykel. Hvis bare du husker at medbringe et stativ til cykel.

Hvis der er børn med på ferien, så gør en dyd ud af at gøre motionen sjov, så de også bliver aktiveret. De vil slet ikke tænke over, at de sidder under en markise i regnvejr, hvis bare de morer sig. Se hvem der kan lave 10 sprællemandshop hurtigst. Eller hvem det kan sjippe flest gange, inden de kludrer i det. Det er næsten lige meget, hvad motionsformen er. Bare det er sjovt.

En pose med sand

Du ligger ved en skøn strand, hvor havet er azurblåt og sandet kilder dejligt mellem tæerne. Her kan man da umuligt dyrke motion, kan man? Jo, sagtens. For sand er en perfekt kilde til at få ekstra kilo ind i din træning.

Du kan købe træningsposer til sand eller blot vælge en hvilken som helst pose til formålet. Posen fylder du med sand, og voila: Nu har du en træningsvægt, du let kan justere op og ned i vægt. Du kan bruge posen med sand lidt på samme måde, som eksempelvis håndvægte eller kettlebells og lave forskellige former for styrketræning med den.

Du kan også fylde sand i brugte vandflasker, som du kan bruge som en slags minihåndvægte. De er lette at inkorporere i eksempelvis HIIT-træning eller en anden form for cardio-træning.

Comments are closed.