WordPress site

Sådan kombinerer du din træning med kedelige hverdagsopgaver

Sponsoreret indhold

Motion er vigtigt. Motion er sundt. Du bliver afhængig af at bevæge dig, når du først kommer rigtig i gang med at træne. Mange vil blive afhængige, men man skal først ordentligt i gang, inden det bliver rigtig sjovt. Der er desværre mange, som hurtigt finder en undskyldning for, hvorfor de ikke dyrker motion, og oftest vil den være noget a la: Jeg har ikke tid til at dyrke motion.

Denne indstilling til bevægelse og træning skal vi gerne have ændret, hvorfor vi i denne artikel vil komme med gode råd til, hvordan du kombinerer din træning med kedelige hverdagsopgaver. For ja – der er mange gøremål i løbet af en dag, men det burde også være muligt at finde tid til at få pulsen ordentligt op.

Kombinér løbeturen med at hente børnene fra fritidsinstitution

Hvorfor tage bilen ned til fritidscenteret, skolen eller hallen, hvis du selv kan komme ud på en god løbetur eller cykeltur, alt efter hvor langt der er. Hvis der er meget langt, kan det være en god idé at snuppe cyklen, så dine børn ikke skal gå alt for langt hjem. Alt efter alderen på dine børn kan du sørge for, at de også har deres cykel med, så I kan cykle sammen hjem – eller de kan cykle ved siden af, at du løber.

Hvis du synes, der er lidt for kort ned til børnehaven, så tag en omvej derned, så du kan gå den lille tur med dine børn på vej hjem. Når du kommer i bedre form, kan du udvide turen, så du løber en længere distance, men på nogenlunde samme tid, så du ikke skal afsætte mere tid af til afhentningen.  

Kombinér træning og havearbejde

Det er også muligt at træne, mens man arbejder ude i haven. Det handler bare om, at du ikke tager den nemme løsning, men inkorporerer nogle øvelser i dine bevægelser under havearbejdet. Havearbejdet kommer derfor til at tage lidt længere tid, men du vil også opleve, at havearbejdet bliver lidt sjovere, når musklerne bliver spændte.

Du kan eksempelvis gå ned i en dyb squat, når du skal klippe de nederste grene af. Du kan også klippe en gren af, tage en squat og så gentage. På den måde holder du hele tiden træningen i gang, og du får tilmed en dejlig flot have. Der findes mange eksempler på øvelser, som kan kombineres med havearbejde – de fleste vil nok gå i benene, da armene hurtig træner sig selv, når man står med en hækkesaks eller lignende.

Når du kombinerer træning og havearbejde, er det stadig vigtigt at passe på sig selv. Skal du eksempelvis til at lægge eller flytte fliser, som er et tungt stykke arbejde, kan det være en god idé at anskaffe dig en vakuumsuger, som kan hjælpe dig. Dette kan være en god hjælp, så du passer på din ryg. Du kan eventuelt starte med at løfte fliserne selv, men hvis du bliver træt, vil en vakuumsuger være et godt redskab.

Comments are closed.