WordPress site

Smerter uden skader? Derfor kan du have ondt

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Muskel- og ledsmerter kan ofte være forårsaget af træning eller motion. Efter hård belastning er det også helt naturligt, at kroppen er øm. Det er nemlig her, at kroppen restituerer og genopbygger sig selv, sådan den på sigt bliver stærkere og mere robust.

Hvis du oplever decideret smerte i stedet for ømhed, er det muligvis et faresignal fra kroppen om, at der er noget galt. Muligvis kan du ikke sætte tidspunkt på, hvornår smerten begyndte. I så fald er der her nogle typiske årsager, der kan stå bag dine smerter.

Overbelastning

Træning, træning og mere træning. Selvom daglig motion generelt er sundt for kroppen, skal du huske på, at intet er godt i for store mængder. Når du træner dine muskler, bliver musklerne så småt nedbrudt. Derfor har din krop brug for, at du giver den tid til at restituere. Hvis du udsætter din krop for hård belastning dag ud og dag ind, vil din krop på sigt blive så udmattet, at den ikke har mulighed for at genopbygge musklerne. Derved kan du via ren og skær overbelastning opleve smerter diverse steder i kroppen.

Manglende genoptræning

Du har muligvis tidligere haft en skade, der så småt gik i sig selv. Hvis det er mange år siden, har du måske glemt, at du overhovedet har haft skaden. Desværre glemmer kroppen ikke så let. Det er nemlig yderst vigtigt med et ordentlig forløb med genoptræning efter en skade. Uden den rette genoptræning kan du risikere, at kroppen ikke genopbygger sig korrekt. Det kan resultere i arvæv, som kan blusse op igen selv mange år efter skaden.

Kroniske smerter uden nogen form for motion

Det er fejlagtigt at tro, at smerter udelukkende er følge af træning eller motion. Selvom du er trænet, sund og rask, kan du godt opleve uforklarlige smerter. Her kan din kropsbygning og daglige vaner være skyld i, at du oplever irritationer i enten led, muskler eller sener.

De kroniske smerter kan være et resultat af enten overbelastning eller manglende genoptræning. Uanset hvad kan du sandsynligvis have svært ved at definere, hvor smerterne stammer fra. I så fald er det en god idé at besøge en privat smerteklinik. Her kan du få rådgivning og vejledning, sådan du kan finde ud af, hvor smerterne stammer fra.

Afhængigt af årsagen bag smerterne kan det ikke garanteres, at du kan slippe for dine kroniske smerter. Der findes dog ofte øvelser, metoder eller andre former for løsninger eller lindringer, som en privat smerteklinik kan hjælpe dig med.

Smerter på grund af bevægelser i dagligdagen

Dine smerter kan også være et resultat af uheldig dagligdagshændelse. En forkert, ubevidst bevægelse kan medføre ubehagelige smerter. I disse tilfælde bør du være opmærksom i omfanget. Hvis du oplever smerter efter sådan en hændelse, kan du altid bruge RICE-metoden. Hvile kan ofte gøre underværker. Derudover bør du være opmærksom på, om du sidder, går eller står forkert. Selv de mindste ting kan have betydning for, at du pludselig oplever smerter. Små ting er dog ofte lette at ændre, sådan du kan komme smerterne til livs. Hvis smerterne er i et større omfang over længere tid, bør du endnu en gang kontakte en privat smerteklinik.

Comments are closed.