WordPress site

Start træningsåret uden skader

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Træningsåret er godt i gang, og der er mange, der har sat sig mål for, hvad de skal opnå på fitnessfronten. At opnå disse mål kræver dedikation og at man er topmotiveret. Men det er ikke kun viljen til at fuldføre sine fitness-forsæt, der bestemmer om de lykkes eller ej. Skader kan nemlig sætte en kæp i hjulet for alle vores træningsplaner, uanset om vi er motiverede eller ej. Her har vi samlet en guide til at få det optimale ud af styrketræningen i 2020 og undgå skader. 

Få varmet godt op

Du ved det selvfølgelig godt, men måske er du bare alt for ivrig med at komme i gang med styrketræningen, der giver de synlige resultater, så du tager lidt let på opvarmningen, og så er det, ømheden melder sig et par dage senere. Ikke den gode ømhed, men den der, der føles helt forkert.

Det er altså altafgørende, at du får varmet musklerne godt op, så blodet strømmer bedre og leddene bliver smurt med ledvæske. Derfor skal du se opvarmningen som en elementær del af din træning, som er med til at sikre dig de allerbedste forudsætninger for et succesfuld træningspas. Det er en god idé at varme de led og muskelgrupper op, som du bruger i den efterfølgende styrketræning. Skal du træne ben og baller, giver det god mening at varme op med for eksempel en crosstrainer, som varmer benene godt op.

Brug den korrekte teknik

Når opvarmningen er overstået og man er klar til de der nye styrketræningsøvelser, man lige har læst om, fristes man tit til bare at kaste sig hovedkulds ud i det. Men det kan betale sig at tage sig god tid med øvelserne, så man sikrer, at man bruger den rigtige teknik. Det kan gøre skade på kroppen, hvis man udfører øvelser med høj belastning forkert, og dette kan lede til varige men, der er svære at slippe af med.

Studér derfor nye øvelser grundigt, så du er sikker på, hvordan det skal se ud, når du udfører dem, og ikke mindst, hvordan det skal føles, når du træner. Et stort spejl er her kærkomment, da man kan se sin egen krop, mens man laver øvelserne. Alternativt kan man få en ven eller træner, der har forstand på øvelsen, til at vurdere, om teknikken er i orden.

Restituer

Tiden uden for er næsten lige så afgørende som tiden i træningscentret. Det er nemlig meget vigtigt, at man får restitueret efter træning. Når motivationen er der, fristes man til at træne hvert ledigt øjeblik, men for at undgå skader bliver man nødt til at lade kroppen komme sig oven på hård styrketræning. En god nattesøvn er også med til at skabe grobund for sund træning. Det er især skuldrene, der volder folk problemer, når det kommer til skader, så derfor er det vigtigt, at skuldrene får ro, når du sover. I den forbindelse kan det være en god idé at investere i en speciel hovedpude. Der findes for eksempel mange forskellige slags Tempur hovedpuder, der giver god skulderstøtte. Så er du sikret en god nattesøvn, der får dig til at føle dig frisk til næste dags træning.

Comments are closed.