WordPress site

5 gode alternativer til de usunde snacks

Dette indhold er sponsoreret

Det er de færreste, der ikke oplever, at den stille sult kommer snigende i løbet af dagen. Her er det fristende at kaste sig over de søde snacks – men disse er naturligvis usunde i store mængder. Udskifter du de usunde snacks med sundere alternativer, kan du spare en masse kalorier. Derudover vil du også opleve, at dit energiniveau højnes. Dette skyldes, at dit blodsukker holdes stabilt. Heldigvis behøver sunde snacks ikke at være kedelige, og vi giver dig her fem alternativer til de usunde snacks.

Sunde snacks leveret til døren

Først og fremmest gælder det selvfølgelig om at have de sunde snacks tilgængelige derhjemme. Hvis du ikke har dem i køkkenskabene, er det umuligt at spise dem. Derfor skal du have handlet ind – eller få de sunde snacks leveret til døren. Især sidstnævnte er en rigtig god idé. Når du får sunde snacks leveret til døren, bliver du nemlig ikke fristet i supermarkedet til at tage usunde valg. I stedet bliver de sunde snacks leveret til døren, og du kan blot spise dem, når snacksulten indtræffer.

Spis lækre og spændende frugter

Mange forbinder frugt såsom æbler og pærer med kedelig spise. Dog kan det sagtens være lækkert at spise frugt, specielt hvis du gør lidt ekstra ud af tilberedningen. Du kan med fordel snitte frugten, så de kommer i mundrette bidder. Hertil kan du købe eller lave dyppelse dertil – enten i form af humus, tzatziki eller mørk chokolade. Når du dypper frugten i dyppelse, indtager du naturligvis flere kalorier, men det er stadig et bedre alternativ end at spise chips eller slik.

Tag et kig på kalorieindholdet

Når du står i supermarkedet, er det lettest blot at tage de ting, som du er vant til at købe. Måske du endda køber snacks i en tro om, at de er sunde. Dog kan indpakningen snyde, og der kan gemme sig masser af kalorier i købet. Derfor bør du sørge for at tage et kig på kalorieindholdet i varedeklarationen. Sammenlign gerne flere forskellige snacks kalorieindhold – der kan nemlig gemme sig langt flere kalorier i én variant sammenlignet med en anden.

Smagfuld proteinbar, der mætter

Er den lille sult lidt større, vil en lækker snack være en smagfuld proteinbar. Der findes efterhånden et væld af forskellige proteinbarer på markedet, og du kan derfor vælge et utal af smagsvarianter. Hvad end du er til crunch, orange, mint, karamel, chokolade, jordbær, banan – ja, der findes nærmest enhver smag. En proteinbar er et yderst godt alternativ til snacks, især fordi de mætter meget. Dog er der ofte en del kalorier i proteinbarerne, og du kan derfor ikke spise løs af dem. Men de fungerer altså rigtig godt som en stiller af sulten.

Spis en lille håndfuld nødder

Slutteligt er en god alternativ snack nødder. Ligesom i proteinbaren er der masser af proteiner i nødder. Derfor virker de mættende, samtidig med de smager godt. Der findes mange forskellige nøder, og du kan derfor let variere dit nøddeindtag. Igen skal du være opmærksom på, at de er forholdsvis kalorietætte – og du kan derfor ikke bare spise løs.

Comments are closed.